JAZ INTIMI

V medijih

SIA PsyBit in JAZ INTIMI
vizita.si

Znani so prvi dobitniki nagrad Social Impact Award

13. oktobra je v Kopru potekala zaključna slovesnost prve izvedbe Social Impact Award Slovenija, ki so jo letos kot glavni partnerji podprli Mestna občina Koper, Univerza na Primorskem, trgovec Spar Slovenija, Luka Koper, banka Sparkasse in drugi. 

Podcast Reneseansa z Majo Voje

Julia Hlede, Tjaša Kos in Katja Brečko: JAZ INTIMI

„Verjamemo, da morajo mladi najprej oblikovati dober odnos do sebe in svojega odraščajočega telesa, nato lahko postopoma oblikujejo zdrave in kvalitetne odnose z drugimi. Ključno je poglobljeno razumevanje in poznavanje tako sebe kot odnosov nasploh.“

ekipa jaz intimi na videu z nikom škrlecem
YouTube Nik Škrlec

Za navdih pred novim letom sem govoril s socialnimi podjetniki

„Do ideje o izboljšanju spolne vzgoje smo prišle, ko smo razmišljale o lastnih izkušnjah, ki so bile precej pomanjkljive. Pogrešale smo marsikatero vsebino in odprt način pogovora. Prihodnjim generacijam želimo omogočiti boljšo izkušnjo.“

SIA logo za clanek
Slovenska agencija za mlade

Imamo prve zmagovalce Social Impact Award Slovenia!

Nagrado strokovne žirije za zmago v kategoriji glasovanja strokovne žirije (ang. Jury voting) je prejela ekipa Jaz Intimi, ki jo sestavljajo Julia Hlede, Tjaša Kos in Katja Brečko. Jaz Intimi je preventiven, celosten in inkluziven program spolne vzgoje za osnovnošolce, s katerim želijo doseči, da mlada oseba razume spremembe svojega telesa, da zna poiskati primerno zaščito in se počuti samozavestno v svojem telesu.

SIA_psybit in jaz intimi
STAkrog

Ekipi Psybit in JAZ INTIMI do nagrad na prvi izvedbi dogodka Social Impact Award v Sloveniji

Koper, 21. oktobra – Na prvi izvedbi dogodka Social Impact Award v Sloveniji sta nagradi prejeli ekipi Psybit in Jaz Intimi. Prva prinaša spletno programsko orodje, ki z avtomatiziranimi komponentami psihološkega testiranja podjetjem pomaga izbrati optimalnega kandidata, pri drugi pa gre za preventiven, celosten in inkluziven program spolne vzgoje za osnovnošolce.

24ur_resized
24ur.com

Projekt JAZ INTIMI: program spolne vzgoje

Kaj vse je še vedno tabu tema? Evtanazija, religija, politika. Kaj pa spolnost med mladimi? Sploh v digitalni dobi, ko so mladi vedno bolj izpostavljeni, je informacij veliko, a ravno tam, kjer bi mlade morali poučevati, jih ni. Ravno zato želijo tri študentke socialne pedagogike, Julia, Tjaša in Katja, s svojim projektom Jaz intimi mladim zagotoviti informacije o varni spolnosti, samopodobi in spremembah v njihovem telesu.

Zmagovalke SIA Award Slovenia 2021
vizita.si

„Spolna vzgoja bi morala biti veliko več kot ura o zaščiti in spolno prenosljivih boleznih“

13. oktobra je v Kopru potekala zaključna slovesnost prve izvedbe projekta Social Impact Award Slovenija, ki ga v Sloveniji vodi Slovenska agencija za mlade (SLOAM). Dogodek je bil tudi del programa Evropskega tedna socialne ekonomije (ActSE 2021) v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Pogovarjali smo se z ekipo Jaz Intimi, ki jo sestavljajo Julia Hlede, Tjaša Kos in Katja Brečko in je prejela nagrado strokovne žirije v kategoriji “glasovanje strokovne žirije”.

SIA finalisti
ekopercapodistria

Zmagovalni podjetniški zamisli sta Psybit in JAZ INTIMI

Z razglasitvijo najinovativnejših podjetniških zamisli se je v dvorani sv. Frančiška v Kopru sinoči sklenila prva edicija projekta Social Impact Award (SIA) Slovenija. Nagrado skupnosti si je s spletnim glasovanjem prislužil projekt Psybit Eve Esih in Urha Kovačiča, nagrado komisije pa Jaz Intimi – program, namenjen ozaveščenju mladih o temah odraščanja, odnosov in spolnosti, ki so ga zasnovale Tjaša Kos, Katja Brečko in Julija Hlede.  

Radio Prvi - Kako se z otroki pogovarjati o spolnosti?
Radio Prvi

Kako se z otroki pogovarjati o spolnosti?

Otroci so v sodobnem digitaliziranem svetu zgodaj izpostavljeni seksualiziranim podobam, pornografiji in poplavi raznovrstnih sporočil. Resnične in celovite infomacije so nujne, da ne dobijo napačnih predstav o seksu, da znajo postavljati meje in podati soglasje, ko so dovolj stari. Kako se z otrokom in mladostnikom pogovarjati o seksu, da bo spoštljivo, empatično, radodarno, prijazno, iskreno in igrivo vstopal v intimne odnose? Na vaša vprašanja sta odgovarjali Katja Brečko in Julia Hlede, ustanoviteljici Zavoda za izobraževanje o odraščanju, odnosih, spolu in spolnosti JAZ INTIMI.