JAZ INTIMI

Varstvo osebnih podatkov (GDPR) in piškotki

SPLOŠNE DOLOČBE

Lastnik in upravljavec spletne strani in domene »jazintimi.si« (v nadaljevanju spletna stran) je JAZ INTIMI, Zavod za izobraževanje o odraščanju, odnosih, spolu in spolnosti, Šlandrova cesta 2, 1251 Moravče, matična številka: 9025367000 (v nadaljevanju zavod). Zavod se zavezuje, da bo vse osebne podatke, posredovane prek spletne strani, varoval v skladu z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali aplikacije, ki tečejo na spletni strani, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače. Pridržujemo si pravico, da to pravno obvestilo kadarkoli in brez predhodne najave spremenimo in novo različico z navedenim datumom spremembe objavimo na spletni strani.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Vsebina spletne strani je podana in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to, zavod ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletni strani in njenih podstraneh. Zavod tako ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij. Zavod in katera koli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletne strani, ne odgovarjajo za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike_ce spletne strani in pod-strani obveščamo, da se vse informacije na spletni strani lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

AVTORSKE PRAVICE

Vse vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. V kolikor pri posamezni vsebini na spletni strani ni navedeno drugače, je vsebine spletne strani dovoljeno prosto reproducirati in distribuirati v elektronski obliki ali dajati na voljo javnosti izključno za nepridobitne (nekomercialne) namene in pod pogojem, da se jih ne spreminja, ne predeluje in se navede vir v obliki aktivne povezave z imenom »JAZ INTIMI, Zavod za izobraževanje o odraščanju, odnosih, spolu in spolnosti«, ki kaže na spletno stran, iz katere je bila vsebina reproducirana.

PIŠKOTKI

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo prikaz pravilnih informacij, ki jih iščete in vas zanimajo. Piškotki nam ne omogočajo dostopa do računalnika in podatki, zbrani prek piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani lahko uporabljamo naslednje piškotke:

  1. NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI ZA DELOVANJE SPLETNE STRANI

Sejni piškotek

Piškotek

Trajanje

Namen

PHPSESSID

Seja

ID seje.

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik_ca zapusti spletno stran.

Piškotek za ugotavljanje potrditve piškotkov

Piškotek

Trajanje

Namen

cookie_notice_accepted

1 mesec

Ugotavljanje potrditve piškotkov. 

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za neshranjevanje podatkov uporabnikov_ic, ki ne želijo piškotkov.  

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite svoje piškotke. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene pod-strani lahko ne delujejo.

ZBIRANJE IN HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Ob obisku spletne strani se samodejno zabeležijo naslednji podatki: ime ponudnika spletnih storitev in IP-naslov, prek katerega dostopate do spleta, datum in ura obiska spletnih strani, na katere dostopate, medtem ko ste na naši spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja potreb uporabnikov_c in administriranja.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerima se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi za preprečevanje neustavnih, nezakonitih in neupravičenih posegov v zasebnost in dostojanstvo posameznika_ce pri obdelavi osebnih podatkov.

V kolikor osebne podatke na naši spletni strani in pod-straneh posredujete prostovoljno (preko kontaktnega obrazca), bodo podatki uporabljeni v skladu z namenom, s katerim jih je uporabnik_ca posredoval ter skladno z zakonom. Nameni hranjenja elektronskega naslova so posredovanje odgovora na povpraševanje za delavnice, ohranje stika s stranko (npr.. šolo) in morebitna nadaljna promocijska sporočila. 

Osebne podatke obdelujemo na način, ki zagotavlja ustrezno varovanje osebnih podatkov, vključno s preprečevanjem nepooblaščenega dostopa ali vpogleda, nepooblaščenega ali nezakonitega obdelovanja ter varovanjem pred nenamerno izgubo, poškodovanjem ali uničenjem, tako da zagotavljamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe. Spletna stran pridobljene osebne podatke hrani v več različnih oblikah: na elektronskih medijih (trdih diskih računalnikov pooblaščenih oseb) in na svojih spletnih straneh, ki gostijo na strežnikih podjetja HITROST.COM d.o.o., Cesta železarjev 8b, 4270 Jesenice.

Vaše osebne podatke hranimo 3 leta in jih intervalno na 3 leta samodejno izbrišemo. 

POSREDOVANJE PODATKOV

Vaši podatki bodo posredovani tretjim strankam na strežniku na katerem gostuje naša spletna stran, (upravitelj naše spletne strani in ime strežnika, kjer gostuje). Podatki, ki nam jih boste prostovoljno posredovali preko izpolnitve kontaktnega obrazca, se bodo shranjevali v našem elektronskem predalu info@jazintimi.si (strežniki podjetja HITROST.COM d.o.o., Cesta železarjev 8b, 4270 Jesenice). Razen v primerih, ki so opisani v tej Izjavi o zasebnosti, vaših podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Vaše podatke lahko razkrijemo v primerih: ko nas k temu zavezuje zakon; v povezavi s tekočimi ali prihodnjimi pravnimi postopki; ko ustvarjamo, izvajamo in ščitimo naše pravice, vključno z zaščito strežnika in spletne strani pred zlonamerno uporabo. 

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Naša spletna stran in pod-strani lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

PRAVICA DO OBVEŠČENOSTI

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov, kako so vaši osebni podatki obravnavani ali željo po izbrisu vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili – pisno in v skladu z zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom naše spletne stran.

Če ste odkrili napako, neažurnost oz. katero koli drugo pomanjkljivost na spletni strani ali če menite, da je na naši spletni strani, družbenih omrežjih ali kje drugje v naših dokumentih objavljen vaš osebni podatek (npr. ime, elektronski naslov, fotografija) in za to ni ustrezne podlage, nam to prosim sporočite na info@jazintimi.si. Objavo bomo ustrezno spremenili.

Vsak posameznik ima tudi pravico do vložitve pritožbe na obdelavo njegovih osebnih podatkov pri Informacijskemu pooblaščencu, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija (spletna stran: www.ip-rs.si).

To pravno obvestilo je bilo nazadnje posodobljeno 26. 04. 2022.